Helkan gluteenittomat herkut

Olen enolainen kotileipuri, joka on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan. Keittiössäni ideoin, tuotekehittelen uusia ohjeita ja tuunaan vanhoja, hyviä reseptejä gluteenittomiksi.

Gluteeniton Mämmi





Ohje:

 

Lue lisää...

Gluteeniton Pullataikina




 

Pääsiäinen lähestyy ja monessa perheessä leivotaan rahkapiirakoita perinteiseen pullataikinaan.Tässä tulee sellainen pullataikinan ohje jossa on myös ohjeet erilaisille pullille ja rahkapiirakolle.5 dl maitoa2 tl psylliumia50 g tuoretta hiivaa2 munaa1,5 dl sokeria2 tl suolaa2 tl kardemummaanoin. 14 dl  semperin fin mix gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta150 g voita tai margariinia sulatettunaVoiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.Lisää psyllium joukkoon ja anna sen hetken turvota.Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma.Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariinisula ja alusta taikina hyvin.Leivo pullat ja kohota ne kaksinkertaiseksi.Voitele vatkatulla kananmunalla jossa on vähän kylmää vettä seassa, sillä silloin se levittyy hyvin pullien päälle.Ripottele päälle mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.ToscapiirakatToscatäyte:100 g voita3/4 dl sokeria2 tl maitoa2 tl gjauhoja70 g mantelilastujaMittaa ainekset kattilaan ja keitä kunnes seos saostuu jonkin verran.Anna jäähtyä ja täytä pullat.Kookospullat (n. 15 kpl)50g  sulatettua voita½ dl sokeria1 dl kookoshiutaleita1 rkl fin mixin hienoa jauhoseosta1 tl vaniljasokeriaSekoita täytteen aineet kekskenään.Leivo puolet pullataikinasta tangoksi ja leikkaa se 15 palaksi.Pyörittele palat pulliksi.Kohota kaksinkertaiseksi.Voitele pullat munalla.Painele syvennykset pullien pohjaan asti ja laita 1 tl täytettä joka syvennykseen.Kohota, voitele ja paista 225 asteessa noin. 10-12 min.Rahkatäyte:500 g maitorahkaa2 dl kermaa1 ½ dl sokeria2 munaa2 tl vaniljasokeriayhden sitruunan mehu tai sitruunanmehu tiivistettä noin 1 rkl.(rusinoita maun mukaan)Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin vispilällä ja kaada se uunipannulle kaulitun ja hyvin kohotetun pullataikina pohjan päälle.Voitele reunat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15-20 min. kauniin kullan ruskeaksi.Jos teet pyöreitä rahkapiirakoita leivo ensin pyöreät pullat ja paina jauhotetulla mukin tai lasin pohjalla kolo pulliin ja kohota sitten vasta pullat.Paina vielä kerran kolot kohotuksen jälkeen ja voitele reunat jonka jälkeen täytä kolot rahkatäytteellä ja kypsennä ohjeen mukaan.Vinkkejä:Hyvä ja helppo vinkki pullien ym. leivonnaisten kohotukselle on se, että laittaa tiskialtaaseen niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee, ja pelti sen päälle kohotettavien leivonnaisten kera ja leivinliina pellin päälle.Se lämmin höyry kohottaa pullat kauniiksi ja lopputulos on myös upea eikä pullat repeile.Jos omistat kaksi isoa allasta niin molempiin vettä ja pellit päälle.Jos taas vaan yhden kuten minä, niin olen kohottanut yhden pellisen ensin ja laittanut uuniin ja sillä välin vaihdan uuden kuuman veden ja uusi pelti päälle! :)

Lue lisää...

Gluteeniton Pannupulla





 

 

Lue lisää...

Gluteenittomat Porkkanaleipäset



Gluteenittomat Porkkanaleipäset

 

Lue lisää...

Gluteenittomat Hapanleipäset Farinan Tummasta Jauhoseoksesta



 

 

Lue lisää...

Gluteenittomat Lehtevät Joulutortut


 

Lehtevyyttä, rapeutta on hiukan hankala saada gluteenittomiin torttuihin, mutta sitkon korvike, leivontaa parantavat apu aineet ja lisävoin kaaviloiminen auttaa tässäkin asiassa.Joka vuosi olen tuotekehitellyt torttuja hiukan lehtevämmäksi, mutta se kunnon lehtevyys ja rapeus on jäänyt vielä uupuumaan.Useiden kokeilujen jälkeen vihdoinkin pääsin siihen haluttuun lopputulokseen ja niin syntyi lehtevä joulutorttu! Jos teillä ei ole kylliksi aikaa tehdä nätä lehteviä joulutorttuja niin tästä joulutortut  Gluteenittomat Helpot Joulutortut linkistä voitte tehdä nopeasti maukkaat joulutortut. Aikaa ja kärsivällisyyttää tämä vaati mutta lopputulos on sen arvoinen.  Leivonnassa käytin kunnon kaulinta ja valmiita muotteja torttuaihioiden teossa, paitsi kukkatortut leikkasin terävällä veitsellä.Rahkavoitaikina250g voita250g rahkaa2 tl psylliumia1 tl ksantaania5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta1 tl leivinjauhetta.100 g voita kaavilointia varten.Täyteeksi: Luumumarmeladia, omenakaneli marmeladia, aprikoosi marmeladia, erilaisia tuorejuustoja marmeladin lisäksi. Voiteluun: halutessasi kananmunaaSekoita rahka ja psyllium pehmeän voin joukkoon.Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe ja ksantaani.Sekoita taikina tasaiseksi joko käsin, monitoimikoneella tai yleiskoneella.Anna taikinan kovettua viileässä vähintään tunti tai mielellään yön yli.Notkista kylmä taikina leivinalustalla niin ettei se ole rakeista vaan pehmoista kaulittavaksi varten.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.Höylää kylmästä voista juustohöylällä ohuita voilastuja vasemmalle sivulle taikinalevyä.Käännä oikeapuoli taikinalevystä voilastujen päälle.Kaaviloi taikina alkuperäiseen muotoon.Taita taas kahtia takinalevy ja vie se peitettynä kylmään vähintään 30 minuutiksi.Kun nämä vaiheet olet toistanut neljä kertaa ja lepuuttanut taikinaa joka vaiheen välissä kylmässä, niin taikina on valmista kaulittavaksi ja siitä voi tehdä torttuaihioita, eli viidennellä kerralla vasta.(Kaaviloi taikina ½ sentin paksuiseksi levyksi.)Kun olet tehnyt torttuaihiot valmiiksi pellille vie se vielä 30 minuutiksi kylmään, jonka jälkeen vasta laita täytteet, jos paistat heti torttuja. Voitele tortut halutessasi ja paista 225 asteisessa uunissa noin10-15 min.Vinkki: Voit tehdä taikinan leipomisen helpottamiseksi jo edellisenä iltana.  Jos suinkin mahdollista jäädyttäkää valmiit torttuaihiot raakana pellin tai tarjottimen päällä hyvin peitettynä ettei sivu makuja pääse torttuihin muista pakaste tuotteista.Jäädytyksen jälkeen ne voi laittaa kannelisiin rasioihin tai tiiviisti muovipusseihin mistä niitä on sitten helppo ottaa paistettavaksi varten. Pakasteesta otetut tortut annetaan olla hetki huoneenlämmössä, täytetään ja halutessaan voidellaan hyvin sekoitetulla kananmunalla jossa on tilkka vettä.Kylmät tortut paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 10-15 min. jossa ne alkavat ihanasti kohota ja saavat samalla sen lehtevyyden/rapeuden.

Lue lisää...

Gluteenittomat Karjalanpiirakat



 

Joulun juhlapöytään kuuluvat perinteiset Karjalanpiirakat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Lue lisää...

Gluteeniton Kielenviemä juusto-kinkkupiirakka


Gluteeniton Kielenviemä juusto-kinkkupiirakka

 

Lue lisää...