Blogit

Sukkien oma tahto

sukat Sukat tuntuvat elävän omaa elämäänsä

Sukkien katoaminen tuntuu olevan yhdelle jos toisellekin ikuinen vaiva, ainakin lapsiperheissä.

Lue lisää...

Sanansa mittainen mies

Ilmoittaudu, jos olet epärehellinen. Nosta kätesi ilmaan, jos sinun sanaasi ei voi luottaa. Laita ruksi ruutuun, jos lupauksesi eivät pidä. Tämä on täysin luottamuksellista!

 

Lue lisää...

Ulkopuolinen katselija

Ikkuna on suosittu metaforien ja vertausten käsite.

Lue lisää...

Äänimaailma

Kuulen ääniä jatkuvasti. Kun herään, niin siinä on heti yksi. Se tulee puhelimesta. Yksitoikkoinen piipitys, jonka jollakin tasolla aavistaa uneen asti ennen kuin se oikeasti alkaa. Hetken kuluttua naapurin puhelin aloittaa oman piipityksensä. Toisten naapureiden puhelimet ovat piipittäneet jo aikoja sitten, ja sitten ovat vielä ne puhelimet, jotka eivät koskaan piipitä.

 

Lue lisää...

Surumielinen Kittilä

kittil-070

Monet ihastelevat sitä, kun kerron olevani lähtöisin Lapista. Lappi sanana edustaa muualla asuville suomalaisille iloa, juhlaa, ruskan väriloistoa, lunta ja talviurheilua. Se on lupaus eksotiikasta.

Lue lisää...

Terveisiä Enosta! Greetings from Finland!

Kuluneen kesän aikana sain aikaiseksi ainakin yhden asian, pienen, mutta merkityksellisen. Olen suunnitellut sitä jo vuosia, mutta nyt se on vihdoin toteutettu. Olen aloittanut uuden harrastuksen, postcrossingin. Asiasta tietämättömille kyse on siitä, että lähetetään postikortteja tuntemattomille ympäri maailman ja vastaavasti itse saadaan postikortteja tuntemattomilta.

Lue lisää...

Kallon vankina

Muuttamisen ajatellaan usein olevan suuri elämänmuutos. Mutta jos pysytään Suomessa, on varmaa, että kaupan katolla on K- tai S-kirjain paikkakunnasta riippumatta. Sieltä saa Fazerin suklaata ja Uncle Bensin riisiä. Asfaltti on harmaata tai mustaa. Ruoho on joko vihreää tai kellertävänruskeaa. Kolmion takaa tuleva väistää. Posti tulee laatikkoon tai tippuu luukusta. Lumi on valkoista, keltaista tai oranssia. Naapuria tervehditään. Siltä ei kysytä ketä se äänestää tai mihin se uskoo. Kirjaston seinällä on akvarelleja. Martat leipovat. Mieskuoro laulaa. Pahvit pistetään pahvinkeräykseen. Vanhat liedet, pakastimet ja pesukoneet heitetään metsään. Kyllä joku mummo ne sieltä kerää.

 

Lue lisää...

Kummallinen kesä

Heinäkuun viimeisiä päiviä viedään. Kuinkas tässä on näin käynyt? Minulla on vielä monta kesähommaa tekemättä, semmoisia, jotka olisi pitänyt tehdä jo toukokuussa tai kesäkuussa. Kohtahan ne voi jättää tekemättä kokonaan, ehtiihän ne sitten ensi kesänäkin. Tämä kesä on kyllä mennyt semmoista vilinää eteenpäin, ettei tunnu todeltakaan. Havahduin äsken siihenkin, että piti tähän blogiin kirjoitella kesäteattereista kesäkuun lopulla, ja tässä sitä ollaan.

Lue lisää...

Vastenmielisyyttä olohuoneen sohvalla

Kotonani on sohva, joka on erittäin epämukava. Sen istuinkulma on väärä, ja sen muhkeat istuinosat ovat kauniin kuperat mutta turhan piukat. Hyvää istuin- tai makuuasentoa ei sohvasta löydy hakemallakaan, vaikka olen yrittänyt korjata epätoivoisesti tilannetta muun muassa tyynyin ja huovin.

Lue lisää...

Enolainen ja ylpeä siitä

Syntymäkotini, tai oikeastaan sen rippeet sijaitsee Louhiojalla ja varhaislapsuuteni koti sijaitsi Enon keskustassa. Lapsuuteni ja nuoruuteni asuimme perheeni kanssa Outokummussa. Toki vietimme myös Enossa paljon aikaa, olihan täällä mökki ja mummola. Mutta silti muistan yhä sen närkästyksen tunteen, kun mm. kesälomareissuilla ajauduttiin tuntemattomien kanssa juttuun ja isäni aina kertoi meidän olevan Enosta. Siis mitä? Täh? Mehän olimme Outokummusta! Tästä aina huomauttelin, mutta ei se tuonut mitään muutosta asiaan, Enosta oltiin isäni mielestä.  Olihan se muutenkin teini-Minnalle noloa, kun kerran oltiin kaupunkilaisia (siis outokumpulaisia), niin sitten kerrottiin olevamme Enosta, pienestä kylästä, jossa ei ulkopaikkakuntalaisen teinin silmin ollut mitään muuta kuin Vallisärkkä.

Lue lisää...

Bloggarit

Ossi Nyström
4 artikkelia
Suvi Palosaari
5 artikkelia