Blogit

On meillä täällä vaikka mitä, ja ollaan ylpeitä niistä!

Kun myö täällä Enossa tupataan aika usein olemaan kovin vaatimattomia ja vähättelemään omiamme, niin ajattelin, jotta nostetaanpa vaihteeksi "kissan häntää".

Lue lisää...

Kukkuu!

Suomen kesä. Jos siitä tekee nostalgisen kuvauksen, niin kuvassa on varmasti auringonpaistetta, kaunista peltomaisemaa, kukkia, järveäkin näkyy, kenties metsää. Äänimaisemassa puolestaan lienee veden liplatusta ja linnunlaulua, erityisesti käen kukuntaa. Luulen, että juurikin tuo kukunta on se nostalgisuuden huipentuma kesäkuvauksissa. Mainitaanhan tuo kukkuminen lukemattomissa suvirunoissa ja -lauluissakin. Lisäksi käkeen ja kukuntaan liitetään myös lukuisia erilaisia uskomuksia, joista tunnetuin ainakin itselleni on jäljellä olevien elinvuosien laskeminen. Mutta voisiko käen kukuntaan liittyä kesänostalgian sijaan aivan toisenlaisia tunteita? Kyllä voi, ja tässäpä tarinaa teille siitä.

Lue lisää...

Meidän koira ei juo Koskenkorvaa

Tämä on ollut monella tapaa hyvin ihmeellinen kevät. Korona rajoituksineen tulee varmasti olemaan ikuisesti kaikkien mielessä. Koronan myötä myös kaikki meistä ovat käyttäytyneet ja toimineet eri lailla kuin aiemmin. Aikaa on ollut, välillä tuntuu että liikaakin, ja sen myötä useimmat ovat puuhastelleet monia sellaisia asioita mitä ennen ei ole tullut tehdyksi. Koska aikaa on ollut kaikilla runsaasti, ja tuntuu, että ihmiset ovat ulkoilleet enemmän kuin koskaan, odotin keväästä tulevan miesmuistiin pahimman koirankakkakeskustelukevään. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Lue lisää...

Gradua vaille valmis

Aloitin joskus reilu kymmenen vuotta sitten opiskelemaan oikeustieteitä. Opinnot alkoivat yleisillä oikeusjärjestysopinnoilla. Niitä sitten työn ohessa leppoisaan tahtiin suorittelin.  Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella oli ja on edelleen hyvä, nk. avoimen opiston väylä yliopistoon. Eli tarpeeksi suoritettuja opintoja ja taisipa ainakin aikanaan olla vielä kriteeri opintosuoritusten arvosanoillekin, ja nämä ehdot täytettyään pääsi sitten päätoimiseksi opiskelijaksi. Niin minäkin sitten ajastaan pörhälsin päätoimiseksi oikeustieteen opiskelijaksi.

Lue lisää...

Huonekasvin huomioita ihmisen luonteesta

Onko ihmisellä tietoisuus? Onko ihmisellä oikeus elämään? Voiko ihmisen olemista ylipäätään kutsua elämäksi? Nämä ovat asioita, joiden pohdiskeleminen on luonteenomaista meille huonekasveille.

Lue lisää...

Sukkien oma tahto

sukat Sukat tuntuvat elävän omaa elämäänsä

Sukkien katoaminen tuntuu olevan yhdelle jos toisellekin ikuinen vaiva, ainakin lapsiperheissä.

Lue lisää...

Sanansa mittainen mies

Ilmoittaudu, jos olet epärehellinen. Nosta kätesi ilmaan, jos sinun sanaasi ei voi luottaa. Laita ruksi ruutuun, jos lupauksesi eivät pidä. Tämä on täysin luottamuksellista!

 

Lue lisää...

Ulkopuolinen katselija

Ikkuna on suosittu metaforien ja vertausten käsite.

Lue lisää...

Äänimaailma

Kuulen ääniä jatkuvasti. Kun herään, niin siinä on heti yksi. Se tulee puhelimesta. Yksitoikkoinen piipitys, jonka jollakin tasolla aavistaa uneen asti ennen kuin se oikeasti alkaa. Hetken kuluttua naapurin puhelin aloittaa oman piipityksensä. Toisten naapureiden puhelimet ovat piipittäneet jo aikoja sitten, ja sitten ovat vielä ne puhelimet, jotka eivät koskaan piipitä.

 

Lue lisää...

Surumielinen Kittilä

kittil-070

Monet ihastelevat sitä, kun kerron olevani lähtöisin Lapista. Lappi sanana edustaa muualla asuville suomalaisille iloa, juhlaa, ruskan väriloistoa, lunta ja talviurheilua. Se on lupaus eksotiikasta.

Lue lisää...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.pielisjokiseutu.fi/

Bloggarit

Ossi Nyström
5 artikkelia
Suvi Palosaari
5 artikkelia