Julkaistu    |  Päivitetty 

Enon poika meni sanattomaksi Jenni Haukion seurassa

Jukolan viestin suojelija Jenni Haukio istutti kuusen kilpailunjohtaja Arja Makkosen ja MEOL - Metsäalan Opiskelijat ry:n varapuheenjohtaja Jyrki Piiroisen kanssa. Sami Tolvanen Jukolan viestin suojelija Jenni Haukio istutti kuusen kilpailunjohtaja Arja Makkosen ja MEOL - Metsäalan Opiskelijat ry:n varapuheenjohtaja Jyrki Piiroisen kanssa.

Jukolan viestin yksi ohjelmanumero oli puupuiston istuttaminen Enon keskustaan kirjapaino Koliprintin viereen. Tapahtuma liittyi Enossa alkunsa saaneen kestävän kehityksen ENO-verkkokoulu (Environment Online) Suomi 100 -kampanjaan.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuvat tilaisuuteen yhdessä muun arvovaltaisen kutsuvierasjoukon kanssa. Tontille istutettiin sata kuusentainta.

Presidentti Niinistöltä ja hänen puolisoltaan onnistui istuttaminen varsin kätevästi. Niinistö vitsaili MEOL - Metsäalan Opiskelijat ry:n puheenjohtaja Arttu Huhtaselle, että on ollut vastaavissa hommissa jo kauan ennen Huhtasen syntymää.

ENO-verkkokoulun aikoinaan alulle laittaneille opettajille Mika Vanhaselle ja Urpo Ahlholmille kyseessä oli suuri hetki.

- Onhan se huippua, kun presidentti istuttaa puita satavuotiaalle Suomelle. Kyllä tämä on tämän vuoden kohokohta, verkkokoulun primus motor Vanhanen hehkutti.

- Ei sitä silloin voinut kuvitellakaan, mihin pisteeseen ENO-verkkokoulu johtaa. Mika on johdattanut tätä hommaa hyvin. Tällä on merkitystä maailmanlaajuisesti, Ahlholm sanoi.

Jenni Haukiota istuttamisessa opastanut metsäalan opiskelija Jyrki Piiroinenkin, 23, tulee muistamaan tilaisuuden aina.

- Tämä oli äärimmäinen kunnia. Ensimmäisen kerran tuli sellainen olo, että ei keksi mitään sanottavaa, Enossa kasvanut Piiroinen kuvaili hetkeä.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta