Blogit

Haluatko Pielisjokiseudun bloggariksi?
Ota yhteyttä
 • toimitus@pielisjokiseutu.fi 
 • Hulinaa huisketta, loskaa ja liukasta.

  Hulinaa huisketta, loskaa ja liukasta.

  Otsikko kuvaa ilmeisen hyvin tämän hetkistä tunnelmaa. Ollaan naamat kurtussa ja suut mutrullaan, kun kadut allamme tuntuu huonokuntoisemmilta kuin koskaan. Ei enää huvittaisi lähteä muiden mutristelijoiden sekaan kaupungin melskeeseen, hitaasti mateleviin autojonoihin, kassajonoista puhumattakaan. Ei innostaisi lähteä sinne markettiin hakemaan sitä yhtä unohtunutta lahjaa, ehkä toista ja kolmattakin.

   

  Lue lisää...

  Ole sinä se aikuinen...

  Tässä vaiheessa vuotta mun tekee mieli avautua aiheesta, nuoret ja työnantajat. Erityisesti haluan painottaa, että kyseessä on erityiset nuoret, niinkuin minä itsekin.

  Ei ole epätavallista nykymaailmassa, että nuorilla ja nuorilla aikuisilla on jonkinlaisia ongelmia. Meitä on paljon. Mut mä jotenkin olen alkanut kaihtaa tuota ongelma sanaa, koska emme me kaikki ole ongelmallisia, me olemme paremminkin erityisiä. Me jotka elämme normaalia elämää, käyttäydymme normaalisti, emme hakeudu vaikeuksiin.

  Jos sinä olet työnantaja ja kohtaat nuoren joka on ahdistunut, syrjäytynyt, jne. Hän voi olla työkokeilussa, kuntoutumassa tai työssäoppijana yrityksessäsi. Hän voi olla haluamassa päästä jaloilleen, haluaa otteen elämään, pois jostain tietystä oravanpyörästä. Hän haluaa oppia ja kehittyä, kasvattaa itseluottamustaan ja ajan kanssa päästä kiinni työelämään.

  Lue lisää...

  #fuckingenå - "On enää valokuvat kellastuneet"

  #fuckingenå - "On enää valokuvat kellastuneet"

  Postaussarja käsittelee hitusen ironisella otteella paikkoja joissa kirjoittaja on joutunut kasvamaan hieman kieroon.

  Joskus sinne kaipaa. Niihin neonvaloihin, mun limevihree ribbipaita päällä, heilumaan oman aikansa tanssimusiikin jytkeeseen, puhaltelemaan saippuakuplia, saamaan pahoinvointia savukoneen ja strobovalojen luomasta illuusiosta. Liittymään siihen sytkärikulkueeseen joka kiersi tanssisalia ympäri hitaiden soidessa, kulkueeseen johon kuuluvat syystä tai toisesta eivät koskaan päässeet tanssimaan kenenkään kanssa. Lähtemään sit illan viimesen hitaan jälkeen kävelemään vajaan kilometrin päähän kotiin, kun ei vielä pelota metsän pedot tai muutkaan uhkakuvat.

  Lue lisää...

  Gluteeniton Mämmi

  Ohje:

  Lue lisää...

  Gluteeniton Pullataikina

   

  Lue lisää...

  Gluteeniton Pannupulla

   

  Lue lisää...

  Gluteenittomat Porkkanaleipäset

  Gluteenittomat Porkkanaleipäset

  Lue lisää...

  Gluteenittomat Hapanleipäset Farinan Tummasta Jauhoseoksesta

   

  Lue lisää...

  flashback xmas

  flashback xmas

  Ne menneisyyden joulut. Ihan sinne lapsuuden jouluihin en jaksa palata, liian hankala muistaa niin pitkälle yksityiskohtia. Teini-iästä saakka saattaa alkaa muistamaan miten joulua on tullu vietettyä. Lukiossa ollessa alko ne kaverijoulut joita pidettiin suurinpiirtein samalla porukalla sinne asti, kun sitouduimme kumppaneihin, jälkikasvuun tai toiseen kaupunkiin. Me ei kavereitten kanssa oikeen pikkujouluteltu milloinkaan, mutta vietettiin kaveriporukalla sit joulua joulupäivät, kun oltiin aattoilta pysytty jotenkuten erossa toisistamme ja koitettu olla porukoittemme kanssa. Kaverijouluissa juotiin halpaa kaljaa ja syötiin pitsaa, laulettiin ja remuttiin muuten vaan. Isompana joku oli kuskina ja ajeltiin kylillä. Käveltiin Enon keskustassa jouluvalojen alla. Silloin täälläkin oli vielä joulun tunnelmaa, kun kylän pääkadun yllä kulki ne suuret valovaijerit. Lahjoina vaihettiin mixtape kasetteja ja cd-levyjä.

  Lue lisää...

  Gluteenittomat Lehtevät Joulutortut

   

  Lue lisää...