Blogit

Haluatko Pielisjokiseudun bloggariksi?
Ota yhteyttä
 • toimitus@pielisjokiseutu.fi 
 • #fuckingenå - "On enää valokuvat kellastuneet"

  #fuckingenå - "On enää valokuvat kellastuneet"

  Postaussarja käsittelee hitusen ironisella otteella paikkoja joissa kirjoittaja on joutunut kasvamaan hieman kieroon.

  Joskus sinne kaipaa. Niihin neonvaloihin, mun limevihree ribbipaita päällä, heilumaan oman aikansa tanssimusiikin jytkeeseen, puhaltelemaan saippuakuplia, saamaan pahoinvointia savukoneen ja strobovalojen luomasta illuusiosta. Liittymään siihen sytkärikulkueeseen joka kiersi tanssisalia ympäri hitaiden soidessa, kulkueeseen johon kuuluvat syystä tai toisesta eivät koskaan päässeet tanssimaan kenenkään kanssa. Lähtemään sit illan viimesen hitaan jälkeen kävelemään vajaan kilometrin päähän kotiin, kun ei vielä pelota metsän pedot tai muutkaan uhkakuvat.

  Lue lisää...

  Gluteeniton Mämmi

  Ohje:

  Lue lisää...

  Gluteeniton Pullataikina

   

  Lue lisää...

  Gluteeniton Pannupulla

   

  Lue lisää...

  Gluteenittomat Porkkanaleipäset

  Gluteenittomat Porkkanaleipäset

  Lue lisää...

  Gluteenittomat Hapanleipäset Farinan Tummasta Jauhoseoksesta

   

  Lue lisää...

  flashback xmas

  flashback xmas

  Ne menneisyyden joulut. Ihan sinne lapsuuden jouluihin en jaksa palata, liian hankala muistaa niin pitkälle yksityiskohtia. Teini-iästä saakka saattaa alkaa muistamaan miten joulua on tullu vietettyä. Lukiossa ollessa alko ne kaverijoulut joita pidettiin suurinpiirtein samalla porukalla sinne asti, kun sitouduimme kumppaneihin, jälkikasvuun tai toiseen kaupunkiin. Me ei kavereitten kanssa oikeen pikkujouluteltu milloinkaan, mutta vietettiin kaveriporukalla sit joulua joulupäivät, kun oltiin aattoilta pysytty jotenkuten erossa toisistamme ja koitettu olla porukoittemme kanssa. Kaverijouluissa juotiin halpaa kaljaa ja syötiin pitsaa, laulettiin ja remuttiin muuten vaan. Isompana joku oli kuskina ja ajeltiin kylillä. Käveltiin Enon keskustassa jouluvalojen alla. Silloin täälläkin oli vielä joulun tunnelmaa, kun kylän pääkadun yllä kulki ne suuret valovaijerit. Lahjoina vaihettiin mixtape kasetteja ja cd-levyjä.

  Lue lisää...

  Gluteenittomat Lehtevät Joulutortut

   

  Lue lisää...

  Gluteenittomat Karjalanpiirakat

   

  Lue lisää...

  #fuckingenå - täällä meistä niin moni lähti kasvamaan...

  Postaussarja käsittelee hitusen ironisella otteella paikkoja joissa kirjoittaja on joutunut kasvamaan hieman kieroon.

  Rivitalojen pihoilla joissa alakouluikäisenä temmellettiin. Meit oli iso liuta kakaroita, Ahotien kasvatteja. Leikkikenttä oli näköjään saanu uudet keinut, mutta yks asia oli ennallaan.. Varastorakennuksen seinä oli yhä rapainen ja pallon jälkiä täynnä, piti hetki kattoa ja miettiä onko sitä edes pesty sen jälkeen kun me monotettiin pallolla siihen seinään. Voisin melkeen olla ihan satavarma siitä, että ne jäljet on ollu siinä sielt 90-luvun lopulta saakka! Kaikki näyttää niin pieneltä nyt näin isona.

  Lue lisää...